Uitgeverij Arcturus gelooft in de wijsheid van de natuur en het zelfgenezend vermogen van de mens. Uitgeverij Arcturus gelooft in natuurlijke geneeswijzen en in de medische wetenschap en weet zeker dat deze twee disciplines samen mensen kunnen helpen om gelukkiger en gezonder te worden.

Arcturus inspireert en informeert haar lezers over natuurlijk gezond zijn, over aanvullende natuurlijke geneeswijzen en over geneeswijzen waarin reguliere en natuurlijke gezondheidszorg samengaan. Met het Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg en OrthoFyto, informeert de uitgeverij professionele behandelaars en wakkert zij de nieuwsgierigheid naar natuurlijk gezond zijn, natuurlijke geneeswijzen en geneeswijzen waarin reguliere en natuurlijke behandelvormen worden gecombineerd, aan.

Zij stelt zich ten doel de natuurlijke en integrale zorg in het licht te zetten. Zo bouwt zij mee aan de professionalisering van de natuurlijke zorg zodat deze een volwaardige pijler kan worden in de totale gezondheidszorg.

OrthoFyto
OrthoFyto is het vaktijdschrift in Nederland en België voor artsen, therapeuten en (para)medische professionals werkzaam of geïnteresseerd in preventieve gezondheidszorg en integratieve geneeskunde.

OrthoFyto heeft als doel u op de hoogte te houden van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van integratieve holistische gezondheidszorg, specifiek gericht op orthomoleculaire voeding en geneeskunde en op fytotherapie.

OrthoFyto verschijnt zes keer per jaar.