Nieuwe PDQ-informatie over mariadistel

7 september 2016

PDQ is een online database ontwikkeld en onderhouden door het Amerikaanse National Cancer Institute. Het is ontworpen om de meest actuele, betrouwbare informatie over kanker ter beschikking te stellen van zorgprofessionals en het publiek. De zogenaamde Physician Data Query (PDQ) bevat peer-reviewed samenvattingen van de behandeling van kanker, onder meer screening, preventie, genetica, complementaire en alternatieve geneeskunde en ondersteunende zorg.

Eind juli is het PDQ boek over de betekenis van mariadistel voor mensen met kanker online gepubliceerd. Het boek is gratis beschikbaar voor zorgprofessionals en bevat uitgebreide informatie over de toepassing van mariadistel bij kanker. Het is bedoeld als een hulpmiddel om arts en therapeuten die zorgen voor kankerpatiënten te informeren en bij te staan. Het boek geeft geen formele richtlijnen of aanbevelingen voor gezondheidszorg.

De belangrijkste reviewers van het boek over mariadistel zijn dr. John A. Beutler, (National Cancer Institute), dr. Kara Kelly, (Columbia University) en dr. Elena J. Ladas, (Columbia University). Zij zijn lid van het PDQ® Cancer Complementary and Alternative Medicine Editorial Board. Deze redactieraad bestaat uit deskundigen op het gebied van oncologie, farmacologie, natuurlijke producten, traditionele Chinese geneeskunde, acupunctuur en homeopathie. De redactieraad bevat ook vertegenwoordigers van de patiënten. Deze redactie komt eens per kwartaal bijeen voor het opstellen en bijwerken van informatie samenvattingen van complementaire en alternatieve therapieën voor kanker. De meeste van deze informatie, en meer specifieke informatie over PDQ, kan worden gevonden op de website van de NCI (PDQ Integrative, Alternative, and Complementary Therapies Editorial Board, 2002).

Het hele PDQ boek over mariadistel is hier gratis beschikbaar.

Bron:
PDQ Integrative, Alternative, and Complementary Therapies Editorial Board, A. and C. T. E. B. (2002). Milk Thistle (PDQ®): Health Professional Version. PDQ Cancer Information Summaries. National Cancer Institute (US). Retrieved from http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26389223