Het werk van professor Lester Packer

14 Jan, 2019

In juli vorig jaar overleed een van de grondleggers van de hedendaagse kennis over antioxidanten, voeding, genen en celfunctie, professor Lester Packer. Veel van wat we weten over vitamine E en vitamine C is door hem ontdekt, in navolging op het werk van Linus Pauling. Hij gaf jarenlang leiding aan de afdeling moleculaire celbiologie van het ‘Packer Lab’ aan de universiteit van California in Berkeley.

In zijn nagedachtenis halen we een van zijn belangrijkste publicaties aan, namelijk het boek ‘The Antioxidant Miracle’, waarin hij de basis legt voor het belang van voeding en antioxidantsuppletie in de preventie van degeneratieve aandoeningen. Deze vooraanstaande celbioloog is auteur van bijna 700 publicaties en 70 boeken over antioxidanten en gezondheid. Hij was voorzitter van de Amerikaanse Oxygen Club of California, een groep celbiologen met een focus op antioxidanten, redoxbiologie en gezondheid. Samen met het Linus Pauling Institute in Oregon organiseerden zij jaarlijkse congressen over dit thema.

Indien u zich verder zou willen verdiepen in zijn werk: u treft hier een publicatielijst aan van zijn werk in PubMed.

is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

Laat een reactie achter