Burn-out en de 4 natuurkwaliteiten

03 Oct, 2016

Door: Esther Tenhagen & Renée Koenders

De standaardbehandeling bij burn-out bestaat uit een lichamelijke, een gedrags- en een gedachtencomponent1. Is dit een holistische benadering? Vaak wordt hetzelfde kruid bij dezelfde klacht ingezet. Is dit een individuele benadering? Niet volgens de theoretische basis van de natuurlijke gezondheid. Het zelfde kruid voor dezelfde klacht geeft bij ieder individu immers een ander effect. Gebruik onze inzichten voor een succesvolle holistische en individuele aanpak.

Burn-out is een toepasselijke naam, want burn-out ontstaat als er te lang een beweging naar de natuurkwaliteiten Warm en Droog is gemaakt. Deze vormen samen het element Vuur. De sleutelwoorden van de kwaliteit Warm worden teruggezien in klachten als: zichzelf voorbij rennen, hartkloppingen, de slaap niet kunnen vatten en emotionele uitbarstingen. De sleutelwoorden van Droog worden teruggezien in: verhoogde spierspanning, piekeren over pietluttige zaken, zich als enige verantwoordelijk voelen zonder verbinding met anderen.

Wilt u het hele artikel als PDF ontvangen? Bestel het dan hier voor € 3,50. Bronnen: 1. GGZ Groep, (2010-2016). Burn-out Behandeling, Symptomen en Oorzaken van Burn-out. www.ggzgroep.nl 2. Koenders, R. en Tenhagen, E., (2015). Èn simpel èn complex. Roosendaal: Koenders & Tenhagen. 3. Schriek, M. (2013). Gefeliciteerd met je burn-out. Succesboeken.nl