Schrijvers

  is natuurgeneeskundige en klinisch epidemioloog. Ze is als (freelance) auteur, docent en onderzoeker gespecialiseerd in het vakgebied van de complementaire, alternatieve en functionele geneeskunde. In haar werk staan kennisoverdracht en kennisontwikkeling in deze geneeswijzen centraal. Zij levert wetenschappelijke informatiediensten binnen het werkveld.

   studeerde Voeding aan de Landbouw Universiteit Wageningen en massagetherapie aan de Holos Academie. Ze werkt momenteel voor het Vakblad Natuurlijke & Integrale Gezondheidszorg en OrthoFyto en is docent bij Esoterra Massage-opleidingen.

    is farmaceutisch wetenschapper en natuurgeneeskundige. Ze werkt als freelance medisch tekstschrijver voor verschillende organisaties en tijdschriften. Daarnaast heeft ze een praktijk gespecialiseerd in darmgerelateerde gezondheidsproblemen.

     is orthomoleculair voedingskunde, gezondheidspsycholoog en levensmiddelentechnoloog. Haar praktijk 'Levensenergie in Balans' is een combinatie van therapeutische en wetenschappelijke werkzaamheden, waaronder het schrijven van artikelen. Ze is met name geïnteresseerd in de relatie tussen de darm- en hersengezondheid.

      is werkzaam als natuurgeneeskundige kPNI in Tynaarlo en voert sinds 1985 zelfstandig fulltime praktijk. Reeds in 1974 begon hij zich te scholen op het gebied van algemene natuurgeneeskunde. Fred was al eerder auteur van fytotherapeutische en orthomoleculaire artikelen in o.a. vakbladen van beroepsverenigingen. Hij participeert tevens in het docententeam van OrthoLinea.

       is cultureel antropoloog, droomuitlegger, zwangerschapsbegeleider, mindfulness trainer, moeder van vier kinderen en bovenal schrijver. Zij schrijft boeken en artikelen over spiritualiteit, gezondheid en 'de levensweg van de mens.' In haar interviews gaat zij op zoek naar iemands unieke talenten en diepere drijfveren, als bron van inspiratie voor anderen.

        heeft vanaf 1976 ruim twintig jaar voor diverse medische specialismen gewerkt waarvan de laatste tien jaar als universitair productspecialist in de oncologie. In deze jaren heeft hij zich vergaand ontwikkeld op het terrein van de farmacologie en biochemie.

         is orthomoleculair therapeut en voedingsdeskundige. Ze studeerde Voeding aan de Universiteit van Wageningen. Na afronding van haar orthomoleculaire studie bij Ortho Linea verdiepte ze zich onder meer in ayurveda, darmtherapie en vrouwenklachten.

          is arts, auteur van het Groot Handboek Geneeskrachtige Planten en geeft les aan VZW Levenschool en VZW De Reliantie. Daarnaast is hij medisch journalist.

           is directrice en hoofddocent van het Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis (BIOK), een kennisplatform met als doelstelling 'Kennis delen met Passie', aan de hand van interne en externe opleidingen. Het BIOK ziet toe op wetenschappelijke relevantie, biochemische onderbouwing, authenticiteit en praktisch toepasbare kennis.

            is complementair werkend apotheker bij de Huizer Apotheek, DeVitamineapotheek.nl en het Integraal Medisch Centrum Amsterdam. Hij is gespecialiseerd in interacties tussen reguliere en complementaire medicatie.

             heeft sinds 2001 een praktijk in natuurgeneeskunde, fytotherapie en acupunctuur en is vanaf 2005 docent natuurgeneeskunde. Esther heeft samen met Renée het systeem van de 4 natuurkwaliteiten methodisch uitgewerkt. Deze natuurkwaliteiten leren je zorgzaam te zijn voor jezelf én de aarde.

              Verzameling van artikelen van schrijvers die op niet-regelmatige basis voor ons schrijven.

               is sinds 1989 gespecialiseerd in (complementaire) gezondheidszorg. In 2016 verscheen van hem het boek 'De kracht van de alternatieven'.

                heeft zich na het voltooien van haar studie aan de Universiteit van Utrecht omgeschoold tot (westers) fytotherapeut, vanuit haar interesse voor etnobotanie en (medische) antropologie. Zij combineert empirische kennis met modern wetenschappelijk onderzoek en gaat uit van de reguliere geneeskunde. Maaike geeft consulten, trainingen en workshops en is actief voor de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie en het Herboristengilde.

                 is 30 jaar behandelend arts geweest (o.a. huisarts en integraal werkend arts). In 2008 is zij overgestapt naar preventie met de oprichting van 'Jouw Voeding', een organisatie voor cursussen, lezingen en onderwijs over voeding en gezondheid.

                  is 15 jaar huisarts geweest en heeft sinds 11 jaar een praktijk voor orthomoleculaire geneeskunde en Psycho Neuro Immunologie (PNI). Haar droom is een brug te slaan tussen reguliere en 'complementaire' geneeskunde, zodat alle kennis, inzichten en middelen ten dienste staan van 'écht beter worden'.

                   studeerde in 2004 af als natuurgeneeskundige aan de HVNA. Van 2004 tot en met 2012 had hij een praktijk voor fytotherapie. Daarnaast werkte hij als redacteur bij Supplement+ en als docent fytotherapie bij hogeschool Saxion Next. Momenteel werkt David aan een onderzoek naar de invloed van voeding op agressie.

                    MSc in Herbal Medicine, heet sinds 1990 een praktijk in natuurgeneeskunde, fytotherapie, klassiek homeopathie en acupunctuur. Vanaf 1992 is zij docent fytotherapie. Zij heeft een methode voor het onderwijs in fytotherapie ontwikkeld, gebaseerd op het systeem van de 4 natuurkwaliteiten.