‘Alle hens aan dek’: Oproep van Alex Vasquez

25 februari 2019

De bekende orthomoleculair deskundige dr. Alex Vasquez is de nieuwe hoofdredacteur van het International Journal of Orthomolecular Science. Zijn inspirerende voorwoord in de editie van begin 2019 is een oproep aan beroepsbeoefenaren in dit veld om samen te werken. ‘We must work together if we are going to succeed’.

Hij schrijft verder in zijn editorial ‘We need all hands on deck’. Daarmee verwijst hij naar de noodzaak voor onze beroepsgroep op een kundige en professionele manier te ageren en reageren op (wetenschappelijke) ontwikkelingen in ons veld. Hij haalt aan dat er in 2018 veel reden tot zorg is geweest, onder andere door de afzetting van dr. Peter Gøtzsche, een van de grondleggers van de Cochrane Collaboration. En hij noemt verschillende ontwikkelingen in ons veld als reden om tegen te ageren. Zijn appel luidt: ‘The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing. When the knowledgeable and talented are silenced or silent, then chaos, incompetence, and injustice will reign’. Hij nodigt vervolgens arts en therapeut uit om redactionele bijdragen in te sturen naar het tijdschrift. De schrijversrichtlijnen zijn te vinden op de website. Te denken valt bijvoorbeeld aan case reports.

Het hele voorwoord is hier te lezen.

Het International Journal of Orthomolecular Science is het internationale vaktijdschrift voor de arts en therapeut in de orthomoleculaire en functionele geneeskunde. Het tijdschrift is open access, dit betekent dat het gratis online is in te zien. Op de website van het ISOM klikt u daartoe onder het tabblad van het tijdschrift op de button ‘J. Orthomol. Med. Archives’. U kunt zich via deze link gratis abonneren op een emailalert op de inhoudsopgave, die u ontvangt zodra de nieuwe editie gereed is.


Bron:
Vasquez A (2018) Orthomolecular Medicine, Catalytic Creativity, and the Psychosocial Ecosystem. J Orthomol Med. 33(6)