Geboortedag Linus Pauling herdacht

9 maart 2020

Afgelopen 28 februari was het Linus Pauling Dag, de dag dat het Linus Pauling Instituut zijn grondlegger herdenkt. Linus Carl Pauling werd geboren op 28 februari 1901 in Portland, Oregon. In 1922 ging hij naar Corvallis om te studeren aan de Oregon Agricultural College (nu Oregon State University). In de loop van de vorige eeuw werd hij een van de belangrijkste chemici in de geschiedenis van de wetenschap. Zijn bijdragen leverden hem de hoogste eer op, de Nobelprijs voor de Scheikunde in 1954, evenals de Nobelprijs voor de Vrede in 1962.
Na de dood van dr. Pauling in 1994, riep gouverneur Barbara Roberts 28 februari uit tot Linus Pauling Day in de staat Oregon; een traditie die in de loop der jaren door haar opvolgers in ere werd gehouden.

Het Linus Pauling Instituut werd in 1973 opgericht door dr. Pauling. Het instituut is een wereldleider in de studie van vitaminen, micronutriënten en fytochemicaliën en hun rol in het bevorderen van een optimale gezondheid. Belangrijke onderzoeksgebieden zijn hart- en vaatziekten en stofwisselingsziekten, kanker, veroudering en neurodegeneratieve aandoeningen.

Een voor elke orthomoleculair arts en therapeut belangrijke informatiebron is het Linus Pauling Micronutriënt Information Centre, te hier benaderen.