Linus Pauling Institute

24 Aug, 2020

Recent heeft het Linus Pauling Institute een speciale nieuwsbrief gepubliceerd rondom Covid-19 met daarin een nutriëntenadvies ter ondersteuning van het immuunsysteem. Daarnaast wordt er ook ingegaan op intraveneus gebruik van vitamine C bij Covid-19.

De onderzoekers geven aan dat het altijd zinvol is om te werken aan een gezond immuunsysteem, ook na de pandemie. De aanbevelingen die gedaan worden, zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van nutriënten op het immuunsysteem in het algemeen. Klinische studies naar gebruik bij Covid-19 zijn er tot op heden nog niet en de wetenschappers geven dan ook aan dat de aanbevelingen kunnen veranderen zodra er nieuwe gegevens beschikbaar komen.

Het advies is opgedeeld in een lijst van nutriënten die belangrijk zijn voor de immuunfunctie en die men in principe in voldoende mate uit gezonde voeding en/of een multivitamine- en mineralenpreparaat kan halen. Daarnaast worden er specifieke aanbevelingen gedaan voor situaties waarin het immuunsysteem extra ondersteuning zou kunnen gebruiken. Het gaat om de nutriënten vitamine C (tot 2000 mg), zink (tot 40 mg), vitamine D (tot 4000 IU) en DHA (tot 250 mg). Aangeraden wordt deze nutriënten te suppleren als op basis van een persoonlijke analyse blijkt dat er een verhoogde behoefte bestaat.
Voor 50-plussers wordt een specifiek advies gegeven. Deze groep wordt aangeraden dagelijks 2 mg vitamine B6, minimaal 100 µg B12 en 10-15 mg zink uit een multi in te nemen. Postmenopauzale vrouwen en alle mannen zouden een multi zonder ijzer moeten gebruiken.

De volledige Covid-19 special van het Linus Pauling Institute kunt u hier lezen.

Er is nog meer nieuws vanuit het instituut. Recent is professor Emily Ho aangesteld als nieuwe directeur. Ho is gespecialiseerd in de invloed van voeding en voedingsstoffen op het ontstaan en de progressie van chronische ziekten, waaronder kanker. Ze is werkzaam bij de Oregon State University sinds 2003.