Nederlandse ‘Supplement van het Jaar’ verkiezing weer van start

13 januari 2020

Eind vorige week is de verkiezing van het ‘Supplement van het Jaar 2020’ gestart. Het publiek stemt voor het vierde jaar op rij op de vitamines, mineralen, kruiden of andere voedingssupplementen die hun voorkeur heeft. Stemmen kan op www.supplementvanhetjaar.nl. Op 6 februari wordt tijdens de openingsdag van de Gezondheidsbeurs het ‘Supplement van het Jaar 2020’ bekendgemaakt.

Het gebruik van voedingssupplementen is bij meer dan de helft van de Nederlanders dagelijkse kost. Uit recente cijfers van marktonderzoeksbureau Motivaction blijkt dat bijna 63% van de Nederlanders regelmatig extra vitamines en mineralen neemt en 37% ze af en toe gebruikt. Uit de Voedselconsumptiepeiling van het RIVM (RIVM/2012-2016) blijkt dat de inname van calcium, ijzer, vitamine A, B2, B6, C en foliumzuur bij Nederlanders laag is. Een deel van de Nederlanders is zich bewust dus dat supplementen een onderdeel zijn van aan je gezondheid werken. Uit onderzoek blijkt dat supplementen vooral preventief worden geslikt om klachten in de toekomst te voorkomen.

Het Nederlandse kenniscentrum Supplementinfo.nl informeert consumenten over het nut en de veiligheid van voedingssupplementen. Het onafhankelijke kenniscentrum en de Supplement van het Jaar verkiezing zijn initiatieven van Natuurproducten Nederland (NPN).

Stemt u ook? Voor meer informatie en stemmen: supplementinfo.nl

Bronnen:
Voedselconsumptiepeiling: www.rivm.nl
Motivaction: www.motivaction.nl