Orthomoleculair grootmeester en oprichter OrthoFyto Walter Faché overleden

11 Oct, 2021

Op vrijdag 1 oktober 2021 is op 82-jarige leeftijd orthomoleculair biochemicus en voedingsdeskundige Walter Faché overleden. Hij bracht de orthomoleculaire geneeskunst naar Vlaanderen en Nederland, en versterkte en verrijkte dit vakgebied vele jaren met zijn kennis. Gedurende meer dan veertig jaar hield hij zich professioneel bezig met het doceren van evolutionaire orthomoleculaire kennis. In 1989 richtte hij het Vlaams Instituut voor Orthomoleculaire Wetenschap (VIOW) op. In 2014 droeg hij dit kennisinstituut over aan zijn opvolger Angélique De Beule, onder wiens leiding VIOW zich ontwikkelde tot het Biochemisch Instituut voor Orthomoleculaire Kennis (BIOK).

Walter Faché was 21 jaar lang – tot 2016 – het boegbeeld van ons vakblad OrthoFyto. Met OrthoFyto wilden hij en zijn collega’s bekendheid geven aan de orthomoleculaire geneeskunde in de ruimste zin van het woord. Hij gaf toen al aan dat onze gezondheid voor 90 procent wordt bepaald door epigenetische factoren en dat een voeding zonder kunstmatige, toxische en carcinogene stoffen de voorwaarde is voor een gezond leven.

Vanuit Uitgeverij Arcturus willen wij respect betonen aan het levenswerk van Walter Faché en hem bedanken voor de visie en kennis die hij het orthomoleculaire vakgebied heeft gebracht. U kunt meer over zijn levenswerk lezen in het interview dat wij begin 2016 – toen hij OrthoFyto toevertrouwde aan Uitgeverij Arcturus – met hem hadden.

Wij wensen zijn naasten veel sterkte toe met het verwerken van dit verlies.