Internationale publicatie fytotherapie bij psychopathologie beschikbaar

22 Apr, 2019

Psychische klachten komen veel voor en worden frequent gezien in de praktijk voor de functionele geneeskunde. Naast aandacht en compassie voor de psychische toestand van de patiënt, zijn er op het gebied van voeding en kruiden verschillende behandelmogelijkheden.

Eind vorig jaar verscheen een actueel overzicht (review) Herbal medicines in the treatment of psychiatric disorders, opgesteld door de Australische natuurgeneeskundige prof. Jerome Sarris. Daarin wordt de werking en effectiviteit van kruiden bij psychopathologie uiteengezet. Het is een wetenschappelijke update en in die zin biedt het een aanvulling op traditionele kruidenmonografieën. Een aanrader voor iedere professional die werkt met fytotherapie.

Jerome Sarris is programmaleider van het National Institute for Complementary Medicine (NICM) in Sydney, en medeonderzoeker van het onderzoeksconsortium ARCADIA. ARCADIA is een in voeding, leefstijl en geestelijke gezondheidszorg gespecialiseerde onderzoeksgroep van de Universiteit van Melbourne, de Swinburne Universiteit en het National Institute of Complementary Medicine (NICM). Het doel van dit samenwerkingsverband is de toepassing van kruiden en voeding bij angst- en stemmingsstoornissen te verbeteren. Het is onderdeel van een bredere onderzoekseenheid die zich richt op psychofarmacologie, farmacogenomica en hersenstimulatie. U kunt de gehele publicatie van Sarris hier gratis downloaden.

De Engelstalige publicatie sluit aan bij het artikel in de OrthoFyto-editie over voeding en psyche ‘Kruiden bij depressiviteit’ van fyto-expert Geert Verhelst.


Bron:
Sarris, J. (2018). Herbal medicines in the treatment of psychiatric disorders: 10-year updated review. Phytotherapy Research.