Voorwoord 416
OrthoFyto 5/16
Ellen Vunderink

De oktober-november editie heeft als OF FOCUS ‘Mitochondriën’. Met onder andere een mooi artikel van Yvonne van Stigt over ‘Mitochondriale ziektebeelden in de praktijk’.

Voorwoord – door Ellen Vunderink
Ortho column: Respect – door Irene de Vries
Ortho jouw voeding: Alcohol en borstkanker – door Anna M. Kruyswijk – van der Heijden
OF FOCUS: Mitochondriale ziektebeelden in de praktijk – door Yvonne van Stigt
OF FOCUS: Mitochondriale disfunctie – door Drs. Selma Timmer
OF FOCUS: Fysieke oefeningen en ketogeen dieet smeren de mitochondriën – door Angélique de Beule
Ortho: Het strategisch inzetten van antioxidanten op celniveau – door Els Cornelis
Ortho: Podium voor dialoog: Vergelijken we niet appels met citroenen – door Gabriël Devriendt
Fyto plant: Panax ginseng – door David Gast
Fyto: Burn-out en de vier natuurkwaliteiten – door Renée Koenders en Esther Tenhagen
Fyto Column: Botanische fantasie – door Maaike van Kregten

Voorwoord

Deze week zaten wij aan tafel met de mensen die onze website maken en vorm geven. Tijdens het gesprek bleek ineens dat de inhoud van onze tijdschriften ze persoonlijk had geraakt. De ene was gaan bewegen, een ander had zijn voedingsgewoonten aangepast. Maar ze waren zich er met name van bewust geworden hoeveel invloed ze zelf kunnen hebben op hun gezondheid.

Het bevestigde ons in ons gevoel dat er veel behoefte is aan betrouwbare en integere informatie over hoe je verantwoordelijkheid kunt nemen voor je gezondheid en hoe je op een zo natuurlijk mogelijke manier je gezondheid kunt verbeteren. Extra inspiratie en motivatie dus, zowel om u de best mogelijke kennis te bieden voor uw praktijk, als om de consument te voorzien van goede informatie over natuurlijk gezond zijn. We hopen daarom echt dat u het tijdschrift L’even – over natuurlijk gezond zijn- dat u ontvangt bij OrthoFyto, in de wachtkamer legt of meegeeft aan een geïnteresseerde patiënt of cliënt.

Zoals ik al eerder schreef, vinden wij het van groot belang om van een onderwerp zo veel mogelijk aspecten en invalshoeken te belichten. Naar aanleiding van een artikel in de vorige editie reageerden lezers. Eén lezer vroeg ons om een andere deskundige aan het woord te laten over hetzelfde onderwerp. U vindt dit ingezonden stuk in onze nieuwe rubriek ‘Podium voor Dialoog’.

Wij vragen u wederom om uw reactie op OrthoFyto met ons te delen, want we laten u als lezer graag aan het woord. We zijn blij met een korte mail waarin u aangeeft of u iets wel of niet lezenswaardig vond, maar ook een inhoudelijke reactie is welkom. Heeft u iets bijzonders meegemaakt in uw praktijk? Een cliënt die onverwacht goed reageerde op uw aanpak? Een ervaring die indruk op u maakte? Reacties krijgen een plek in ons nieuwe ‘Podium voor Dialoog!’

handt. ellen